Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Hoe werkt een haartransplantatie?

Wanneer we een haarzakje bij een goed behaarde plaats weg nemen en die op een minder goed behaarde plaats weer aanzetten, blijft het getransplanteerde haarzakje gewoon haren produceren. De kans dat het haar ooit stopt met groeien is nihil. De haarzakjes die we transplanteren komen namelijk uit de zogenaamde haarkrans (donorgebied). Die maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing, die normaal levenslang behouden blijft. De haarzakjes uit de haarkrans zijn namelijk ongevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT), dat haarzakjes vroegtijdig doet afsterven. Hierdoor kunnen wij je garanderen dat alle haren levenslang blijven groeien.  

Welke verschillende haartransplantatie technieken zijn er? 

Tegenwoordig zijn er verschillende haartransplantatie methoden, maar zijn eigenlijk alle terug te herleiden naar twee technieken, FUE en FUT. Deze verschillen voornamelijk in hoe de haren worden weggenomen uit het donorgebied en hoe de haren geprepareerd worden. Het terugplaatsen van de grafts (haarimplantatie) gaat bij beide behandelingen met dezelfde Slit-techniek. Dit is een heel klein mesje dat een minimale incisie maakt waar het donorhaar in terug geplaatst wordt. Hieronder zullen we kort de beide haartransplantatie methodes toelichten en aangeven welke voor- en nadelen elke techniek heeft.  

FUE-methode

Bij deze haartransplantatie methode (ook wel haarstamceltransplantatie genoemd) worden grafts (groepjes haarwortels) één voor één van het donorgebied gehaald. De grafts (haarimplantaten) worden eerst losgemaakt met een klein holle punch. Deze punch wordt over de graft geplaatst en met een half roterende beweging wordt de graft losgemaakt. Dit losmaken doen wij hoofdzakelijk met de handpunch en zelden met een motorpunch. Dit is afhankelijk van de stugheid van de haren en de huid. Een motorpunch is in veel gevallen sneller maar er is ook meer kans op beschadiging van de grafts. Vaak wordt de handpunch toegepast om de graft zo mooi mogelijk los te maken. Vervolgens worden de grafts stuk voor stuk uit de hoofdhuid gehaald. Deze grafts worden in speciale vloeistof gelegd om later te worden geïmplanteerd. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de grafts beter overleven. De FUE techniek wordt gezien als de nieuwste haartransplantatie techniek, maar is feitelijk een doorontwikkeling van de oude appelboortechniek. 

Voor- en Nadelen FUE-methode

De FUE techniek heeft één groot voordeel op de andere bestaande haartransplantatie technieken; er zijn geen zichtbare littekens. Dit is vooral belangrijk als u uw haar zeer kort (geschoren) draagt of nog niet weet of u dit wilt gaan doen. Als nadeel staat daar tegenover dat u voor de behandeling wel kaal geschoren moet worden. Een ander nadeel kan zijn dat op één dag een kleiner aantal grafts (groepjes haarwortels) getransplanteerd kan worden dan bij een FUT-behandeling. Het maximum aantal te transplanteren grafts ligt rond de 2600 - 2800 grafts per dag. Ook zijn de grafts vaak maar 1 of 2 harig in tegenstelling tot de FUT techniek die tot 4 harige grafts gaat. Meer informatie over FUE-behandeling

FUT-methode

Bij de FUT-methode wordt een stripje haar uit het donorgebied gehaald. Nadat het stripje is verwijderd, wordt het donorgebied gehecht door middel van de nieuwste trichoclosure techniek. Met deze haartransplantatie techniek is het litteken vrijwel onzichtbaar voor het blote oog. Uit het verwijderde stripje worden door een medisch team van vier tot acht assistenten, stuk voor stuk de grafts los gemaakt. Deze grafts worden vervolgens gesorteerd op 1, 2, 3 of 4 harige grafts en in speciale vloeistof gelegd, totdat ze later worden geïmplanteerd.

Voor- en nadelen FUT-methode

De FUT-methode heeft als voordeel dat het haar niet geschoren hoeft te worden en dat je op één dag een groot aantal grafts (tot 2800 grafts) kunt transplanteren. Als nadeel staat daar tegenover dat wanneer de haren geheel kort geschoren worden in het donorgebied een dun litteken te zien kán zijn. Draag je jouw haar langer dan 2 cm, dan is het litteken niet meer zichtbaar. Meer informatie over FUT-behandeling


Welke methode is het beste?

Elke haartransplantatie methode heeft, zoals je hierboven kunt lezen, voor- en nadelen. Welke methode voor jou het beste geschikt is, wordt aan de hand van jouw wensen besproken in een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. Gratis adviesgesprek aanvragen Bekijk de behandelprijzen

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Beoordeeld met gemiddeld een 9,2

op Kliniekervaringen.nl

Klanten over Transhair

Transhair is de beste haarkliniek van Nederland. Dat zeggen wij niet zelf, dat zeggen
onze klanten. Ze beoordelen ons met een 9,2 op Kliniekervaringen.nl.

Je leven lang zelfverzekerd

Dat fijne, zelfverzekerde gevoel dat jouw haartransplantatie je geeft, blijft levenslang.
Want wij garanderen de kwaliteit van ons werk onvoorwaardelijk.

Dr M. Statius Muller

Haartransplantatie chirurg

Dr. Alekseev

Haartransplantatie chirurg

Dr A. Meisen

Haartransplantatie arts

Britt

Teamleider Haartransplantatie assistente 5 jaar ervaring

Marijke

Haartransplantatie assistente 25 jaar ervaring

Deskundig en gespecialiseerd

Maak kennis met onze
zeer ervaren MHP-specialiste

De haarchirurgen van Transhair werken samen als team aan jouw behandeling. Daarvoor gebruiken ze de meest moderne technieken. Dankzij de gedegen opleiding en jarenlange ervaring, staan onze specialisten garant voor optimaal resultaat.
Marleen is dé MHP-specialiste van Transhair. Ze is al 13 jaar haarchirurg bij Transhair, waarvan 7 jaar als MHP-specialiste.

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.